Vær den beste deg

Siden jeg jobber som frisør, så hører og ser jeg hele tiden andre prøver å vær noe de ikke er.
Du blir ikke Kim Kardashian med mørkt hår, eller Jennifer Anniston hvis du klipper det skrådd på sidene. 
Selv om venninnen din er fin med gyldent hår, så blir det ikke det samme på deg.
Noen kler varme farger, mens andre kler kalde farger.
Ta heller utgangspunkt i hva DU kler, enn hva andre kler for det beste resultatet.
Dette gjelder med både, klær, hår, sminke og styling, spesielt bryn da det rammen inn ansikte, hater virkelig trenden med å størst mulig bryn, det ødelegger mange sitt ansikt. Finn heller ut hvordan farger du kler og hold deg til det, da blir du den beste utgaven av deg selv.


Oversikt over de forskjellige ''typene''

- Lys og klar sommer:
Kan ha duse grå, blå, grønn, eller nøttefargede øyne. Lyst hår, kler lyse striper. Håret har en kald undertone (askefarge) Huden er snehvit på vinteren og svært brun på sommeren. Har ikke fregner.

- Mørk og kald vinter:
Har en kald undertone i huden. De fleste asiatere har disse fargene, også mange britere. Olivenfarget, eller fløtehvit.
Klare øyne - mørk brune, gråblå, grågrønn eller mørk blå.
Håret kan være fra mørkt til kullsort, salt og pepper eller sølvhit.

- Lys og varm vår:
Har en gyllen undertone i huden, lett for å rødme og gyldne fregner.
60-70 % av nordmenn har disse fargene. Håret har ofte en gyllen eller rødlig undertone, og er aldri veldig mørk. Øynene kan være blå, grønne, turkise eller nøttebrune med gule eller grønne spetter.

- Mørk og varm høst:
Huden har en gylden undertone. Elfenbenshvit eller ferskenfarget. Ofte med fregner, håret kan være rødt, mørk gyllenblondt eller brunt. Øynene er som regel gulbrune, gyldengrønne, olivengrønne eller klargrønne.

(Kilde: fra skoleboken jeg hadde på frisørlinjen)

Smink deg til din ansiktsform:

1. Firkantet :

På et firkantet ansikt er pannen, kjeven og kinn like bredt. Her er det fint å gjøre ansiktet litt lengre, rundere, og tone ned kantene i ansiktet. Påfør lys foundation eller pudder på panne, nese og hake. Legg mørk foundation ved tinningen og på kjevebenet. Legg rouge på eplekinn og dra det utover mot øret.

2. Ovalt:

Ovalt er den optimale ansiktsfasongen. Når vi skyggelegger prøver vi å oppnå denne fasongen. På et ovalt ansikt er det fint å fokuserer på midten av ansiktet. Legg rouge på eplekinn og tinning, og highlight i en tynn stripe langs neseryggen og i litt i panna. Her er det viktig å ikke overdrive bruken, det er kun litt av produktet som skal til.

3. Hjerteformet:

Et hjerteformet ansikt kjennetegnes ved brede kinn, bred panne og smal hake. Her er poenget å smale ned pannen og bygge ut kjevebeinet. Legg mørk skygge i tinningen og opp mot pannen, og lys skygge på nesa. Har du i tillegg utstikkende hake, kan du legge mørkt nederst på haken. Legg rouge som på et firkantet ansikt, på eplekinn og dra det utover mot øret.

4. Rundt ansikt:

Et rundt ansikt har ofte gode kinn og en avrundet hake. På dette ansiktet er det fint å fremheve kinnbenet.Legg mørk skygge under kinnbenet, og i ytterkant av fjeset. Det er fint med highlight i panne, på nese og hake. Rouge legges som en trekant og under kinnben inn mot nesa

5. Avlangt ansikt:

Et avlangt ansikt er mye lenger enn bredt. Her er det fint å skyggelegge for å få det til å se ut som det er bredere og kortere.Legg mørkere foundation på hake og i panne ved hårfeste for å skape dybde, og for å dempe den lange fasongen. Vær forsiktig om du har lyst hår, da dette kan skape skille. Legg lysere foundation i resten av ansiktet, hvis det er ønskelig. Rouge må legges på eplekinnene, som en sirkel. Du kan skyggelegge med foundation eller pudder. For en amatør kan det være enklere å bruke pudder enn foundation. Mørk rouge kan du også skyggelegge med.

Alle skal være så like hele tiden, samme bryn, samme hårfrisyre, farge kun etter hva som er ''in'', i stede for å tenke på hva man faktisk kler. 
Håper dette var til hjelp for noen. 


Saxegaard photography

Én kommentar

beinsync

07.10.2015 kl.08:43

God morgen!

Likte denne artikkelen veldig godt :-)

Viktig å være seg selv, ønsker deg en god dag!

Skriv en ny kommentar

Amalie Helene

Amalie Helene

23, Narvik

Norwegian model and Hairdresser. Main model for Saxegaard Photography. Booking: www.pholk.no On this page you can se my modelling work. And also my everyday life wich include workouts, and the results i get. And take you behind the scenes of my photoshoots with pictures and videos. Also feel free to follow my instagram: @amaliehelenee Sponsor: amalie_kazt@hotmail.om http://www.saxegaardphotography.com/Models/Amalie

Blogglisten Allm?nt Free counters!

Kategorier

Arkiv

hits